duminică, 20 noiembrie 2011

Cauza S.O.S. - C.F.R. castiga adepti.

Suntem 250 in cauza de pe facebook. Iată planul de acţiune:
  • începând de miercuri, 23 noiembrie vom tipări şi vom impărţi tuturor cunoscuţilor, ceferişti sau simpatizanţi, manifeste care vor cuprinde revendicările noastre.
  • Incepând de vineri, 25 noiembrie, vom lipi afişe in gări, pe locomotive, automotoare şi vagoane, pe clădiri, hale şi atelierele de reparaţii ,
  • Tot din 25 noiembrie, în gările din oraşele mari, locomotivele şi automotoarele care pleacă cu trenuri din staţiile de formare, vor suna din sirene (fluiere) continuu, timp de 30 de secunde în acelaşi timp, la orele 6.30, 7.30,  14.30, 15.30 ,18.30 şi 19.30. Am ales orele de impact maxim, în care navetiştii sunt în gări,
  • Vom semna liste de adeziuni şi ne vom susţine punctele de vedere într-un act de protest care va avea toate semnăturile noastre anexate.
În cazul în care vom fi peste 1000 de oameni, care vom participa la acţiunile de mai sus, din decembrie 2011 vom infiinţa o asociaţie. Nu un sindicat, pentru că structurile de sindicat sau partid politic sunt compromise în România. Vom afilia această asociaţie la structurile internaţionale de profil din Europa şi din lume pentru ca punctul nostru de vedere să fie susţinut.
În tot acest timp vom continua să ne facem treaba cu profesionalism şi respect faţă de clienţi. Părerea lor despre noi e cea mai importantă. Daca le vom câştiga respectul prin atitudinea noastră, vom fi sustinuţi.
Asta este planul pe care vi-l propun, repet, pentru început. Nu tebuie să ne temem, pentru că oricum nu mai avem mult de pierdut. Dacă vom continua sa ne plângem fără să acţionăm, în scurt timp vom înceta sa existăm.

7 comentarii:

  1. da foarte bine sunt deacord cu asemenea actiuni sus stindardulmulta bafta in activitate .va sustinem

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt lider de sindicat... Am dat peste blogul tău întâmplător. Ideea pe care o expui este generoasă şi merită atenţie. Cred, însă, că greşeşti aruncând în derizoriu mişcarea sindicală. Dacă structurile de sindicat sau cele de partid politic sunt compromise, cum zici, vina nu este numai a celor ce conduc aceste structuri. Culpa aparţine şi celor cărora li te adresezi. Societatea românească, în ansamblul ei, este inerţială şi neproductivă. Liderii sindicali şi cei politici sunt aleşii unor comunităţi umane, nu extratereştrii veniţi pe Terra cu farfurii zburătoare. Sunt exponenţii unor sume de indivizi, iar indivizii ăştia aderă voluntar la forma colectivă în speţă.
    Repet, iniţiativa ta este lăudabilă, dar atâta timp cât întorci spatele grupărilor socio-profesionale, doar pe considerentul că acestea şi-au pierdut credibilitatea, dă-mi voie să mă îndoiesc, la rândul meu, de bunele intenţii pe care le vehiculezi. Dacă din start conceptul tău este selectiv, anatemizant pentru unii, atunci dă-mi şi mie voie să mă simt discriminat. Uită-te în jurul tău: ţi se pare că semenii noştri, concetăţenii de rând, sunt mai breji decât liderii lor din sectoarele şi domeniile vieţii sociale, administrative şi politice? Dacă spui că da, am tot dreptul să te bănuiesc de subiectivism. Dacă ai lua în calcul câte clişee se aruncă zilnic pe piaţă şi câte sunt mestecate îndelung de membrii societăţii româneşti, dacă ai discerne între şablonul ieftin şi realitatea înfiorătoare în care colcăim, poate m-aş gândi să ader şi eu la mişcarea asta a ta. Dacă n-ai bagateliza ceea ce propaganda de o anumită factură înfierează la modul malefic, poate ţi-aş fi şi eu (cu oamenii mei) alături. Mai gândeşte-te...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stimate domn,era mai bine pt societate daca erai extraterestru,asa ca bine ai definit "exponentii unor sume de indivizi",indivizii astia "inertiali si neproductivi"au crezut si cred in voi, de aia colcaim in realitatea asta infioratoare,asta-i rodul muncii voastre,20 ani...asa ca mare sef de trib,tu si indivizii tai(sau tu pastoresti oameni)stai departe nu alaturi...nu crezi ca infierezi in mod malefic?totusi ai bun simt,te simti discriminat...noi 'concetatenii de rind" suntem mai breji decit liderii,daca tu colcai intre viermi...e problema ta...doar te compatimesc

      Ștergere
    2. Stimată doamnă,

      E posibil să nu mă fi înţeles. Nu-i niciun bai, la o adică aş putea reformula. Cred însă că nu v-ar interesa explicaţiile mele suplimentare, sunteţi prea pornită. După seriile de concedieri colective, am mai rămas cu 432 de membri (din 494). Mă credeţi sau nu, m-am zbătut pentru fiecare dintre oamenii puşi pe listă, dar regimul care conduce azi România a fost mai puternic. Sindicatul pe care-l conduc are un birou juridic care stă la dispoziţia tuturor membrilor, inclusiv a celor disponibilizaţi, gratis. În acest moment, sindicatul nostru are zeci de procese deschise. În multe cazuri, am câştigat prin sentinţe definitive şi irevocabile, iar oamenii au fost reangajaţi, plătindu-li-se salariile din urmă şi beneficiind şi de daune. Din păcate, multor oameni le este frică de şefii administrativi (numiţi politic) şi mulţi refuză să lupte, pe considerentul că sabia nu taie capul plecat.

      Altfel, doamnă, puteţi să mă compătimiţi, căci şi compătimirea este un sentiment uman, ca oricare altul. Puteţi şi să mă înjuraţi, e alegerea dumneavoastră, deşi eu personal nu ştiu să vă fi făcut vreun rău. Vă respect părerea, dar n-am pretenţia să mi-o respectaţi şi dumneavoastră pe a mea. Pur şi simplu v-am răspuns din politeţe, iar dumneavoastră nu trebuie să vă simţiţi obligată să-mi daţi replică.

      Sărut-mâinile, doamnă...

      Ștergere
  3. Domnule lider de sindicat, daca mai ai macar o umbra de moralitate in fundul sufletului, lasa vorbele intortocheate , vorbeste in limbaj simplu CFR-istic sa poata intelege si lucratorul de la linii, nu ne arata noua cate cuvinte din DEX cunosti... Sincer, tare imi vine sa te jignesc si asta nu pentru ca te-as cunoaste si as avea ceva cu tine, dar fac si eu parte din cei care nu mai vor sa accepte "neputinta" sindicatelor. Baiatul asta cu blogu' chiar vorbeste cuvinte din ce am eu in suflet. Se pare ca el are un pic mai multa limpezime in ganduri si a si putut pune pe hartie intr-o anumita ordine supararile CFR-istului care stie de ce vine la munca! Fara sa vreau sa te supar, domnule lider de sindicat, cred ca fac parte din grupul de CFR-isti care ar putea comunica prin cuvinte mult mai simple cu membrii sindicatului pe care il pastoresti..., si de unde te-ai ridicat si tu candva. Voi, liderii de sindicat ati pierdut legatura cu membrii ( cei de jos , cei ce va asigura o parte din venituri). Sunteti prea ocupati sa faceti “pace sociala” cu administratia… (sa fie bine, sa nu fie rau – cum zicea prea-invatatul Hagi). Sindicatele sunt GATA!, sunt compromise! (“compromise” e un cuvant de alint) Daca eu as fi lider de sindicat si copilul meu, acasa m-ar intreba ce fac eu la munca… as intra in pamant de rusine… Mai stii tu, domnule lider de sindicat ce inseamna in adevaratul sens al cuvantului munca si lupta sindicala ? Parerea mea si a multor CFR-isti (care stiu de ce vin la munca) este ca sindicatul nu mai face nici munca , nici lupta sindicala…. face scuzati-mi cuvintele, prostitutie sindicala! Vasile Roaita si prietenii lui mai inseamna ceva pentru sindicatul vostru ? (si intrebarea asta as vrea sa o pun tuturor sindicatelor si sindicalistilor din toate ramurile CFR)
    “Hasule” , daca te pot ajuta cu ceva in teritoriu…. Cu draga inima ! Ajunge cu vorbaria si barfa pe la colturi…. E nevoie de ceva concret!

    all.in1971@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Anonim,

    Eşti doar un acuzator de duzină, ca atâţia alţii. Da, vorbesc (şi scriu) corect româneşte. E vreo problemă? Te incomodează acest aspect? Dacă da, n-avem ce (mai) discuta. Apoi, eşti obişnuit să generalizezi, să înfierezi aiurea, subliniind - nu-i aşa? - că ,,ştii tu'' cum sunt liderii de sindicat. Din partea mea, poţi să optezi pentru orice formă de susţinere a căii ferate, e dreptul tău. Dar, oricât de mult m-ai blama, stimate domn, am şi eu dreptul la o părere, ca cetăţean al acestei ţări. Cred că m-am adresat cuviincios pe acest blog şi că opinia expusă de mine a fost de bun simţ. T easigur că nimeni că te opreşte, nici măcar eu, să comunici ,,simplu şi direct'' cu oamenii din sindicatul pe care-l ,,păstoresc''. Poate, astfel, ai afla de la cei circa 500 de membri ai săi cine sunt şi ce fac pentru ei. Ai afla ce înseamnă respectul reciproc şi ce defineşte lupta noastră comună. Şi, poate, îţi vei reconsidera atitudinea. Iar, dacă tot mă judeci (deşi nu mă cunoşti), n-ai vrea să mă mai slăbeşti cu clişeul ăla nenorocit că ,,toţi sunt la fel''?
    Mai departe... Dacă tu ai fi lider de sindicat, ar fi simplu, cineva te-a ales. De ce să intri în pământ de ruşine că un însemnat procent dintre colegii tăi au investit încredere în tine? Sau te pomeneşti că bunilor tăi camarazi profesionali nici nu le-ar trece prin minte să te aleagă vreodată să-i reprezinţi? (La asta te-ai gândit?)
    P.S.1: Nu înţeleg nici să mă pici cu ceară ce are Vasile Roaită cu sindicatul al cărui lider sunt... Sau tu chiar crezi în basmele cu sirene?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da,super tare!!!doar 2 si gata cearta,nu ma mira,asta-i romanu'...

      Ștergere