duminică, 20 noiembrie 2011

Manifest

S.O.S. - Căile Ferate Române
Manifestul românilor impotriva distrugerii C.F.R.

Mişcarea noastră va demonstra tuturor că suntem încă o forţă şi că românii nu şi-au pierdut voinţa şi unitatea ca popor. Cerem Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii să înceteze politica de fărâmiţare şi distrugere voită a societăţilor naţionale de transport feroviar. Transportul feroviar din România nu va fi falimentat şi apoi vândut la preţ redus. Nu acceptăm asta! Suntem de acord cu liberalizarea transporturilor şi nu ne opunem unificării transporturilor europene, dar vrem să fie respectate legile economiei de piaţă şi să înceteze favorizarea concurenţei neloiale.

Revendicările noastre sunt:
  1. Stoparea anulărilor de trenuri şi a politicii de reducere a cheltuielilor prin concedieri colective. Identificarea pierderilor reale şi diminuarea lor. Scoaterea din sistem a tuturor paraziţilor si căpuşelor care fură sau deturnează banii C.F.R. în scopuri personale sau pentru finanţarea de partide politice,
  2. Urmărirea şi analizarea atentă a fondurilor alocate pentru lucrări de reabilitare/modernizare infrastructură şi material rulant, unde sunt cele mai mari scurgeri din banii C.F.R. şi ai M.T.I.. Licitarea lucrărilor viitoare la preţuri juste şi reanalizarea costurilor pentru lucrările în derulare,
  3. Identificarea de posibilităţi reale pentru creşterea veniturilor, atât din transport de pasageri şi marfă cât şi din activităti auxiliare,
  4. Alocarea unei subvenţii corecte şi echitabile, atât pentru operatorii feroviari de stat cât şi pentru cei privaţi,
  5. Stabilirea de preţuri corecte pentru combustibili şi energie la gestionarul de infrastructură şi operatorii din transportul feroviar,
  6. Păstrarea în sistem a specialiştilor care nu au plecat încă şi implicarea acestora în revigorarea CFR,
  7. Revizuirea legislaţiei privind sistemul de salarii, sporuri şi pensii - specifice pentru transportul feroviar.
Ne propunem să readucem în atenţia românilor sistemul de transport pe calea ferată. De ce ?
·    Pentru că este cel mai sigur şi mai puţin poluant,
·    Pentru că a rezistat şi rezistă în situaţii critice de climă, fenomene naturale sau război,
·    Pentru că procesele de reabilitare şi modernizare a căii ferate şi a materialului rulant vor crea locuri de muncă,
·    Pentru că suntem europeni şi peste tot in jurul nostru se construiesc şi se modernizează căi ferate, 
Argumentele sunt multiple şi mulţi le cunosc, dar trebuie sa le amintim mereu, să ne pledăm cauza cu mai multa forţă.  Să ieşim in faţă si să cerem şi sprijinul altora.
Fiecare angajat, cu mijloacele lui şi de la nivelul lui, ar trebui să contribuie la îmbunătăţirea imaginii firmei. Să nu mai fie situaţii în care să ne fie ruşine să spunem vecinilor din compartimentul de tren că suntem ceferişti. Schimbând, în primul rând, mentalitatea noastră, vom putea schimba câte ceva şi in sistem.
Trebuie stopat declinul, pentru că reprezentăm Calea Ferată de care România şi românul de rand au nevoie, nu suntem o oarecare fabrică bună de vândut şi demolat. Trebuie să facem ca reprezentanţii Statului Român să inţeleaga că nu cerşim ajutor şi că Romania si românii au nevoie de transport feroviar deci este o obligaţie a statului sa susţină transportul pe calea ferată, aşa cum se întâmpla peste tot în lume. 

Uniţi-vă din nou, ceferişti !  Am fost şi vom redeveni o armată a ţării !

3 comentarii:

  1. Cum merger treaba pana acum, dl. Dan? sunteti in grafic?

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos scrii Hasule, impui respect dar nu si incredere.
    Cu cine vrei sa realizezi din C.F.R. ce propui? Cu salariatii care sunt stresati deoarece nu au certitudinea ca in urmatoarea zi au ce pune pe masa? Ar fi prea frumos, dar poate dupa ce intra hotii la puscarie sa ai vreo sansa. Cunosti ca acestia controleaza masa salariatilor.Presedinti de sindicat care ne-au furat visele, realizarile si administratia C.F.R cu un management defectuos pentru toti in afara de ei insisi, urmandu-si propriul interes .
    Trebuie gasita o solutie de a incuraja slariatii, pentru a realiza ce ne intereseaza pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Increderea trebuie s-o recastigam cu totii. Intai increderea in noi, in fortele noastre, apoi in altii care au intentii bune. Asta isi propune aceasta miscare. Daca nu va reusi inseamna ca e vina mea ca am incercat si n-am reusit sa conving, sau e vina voastra ca nu ati actionat odata cu mine ?!?

    RăspundețiȘtergere